Hallå där...



...Thomas Nordvall som enligt uppgift ska flytta över Atlanten. Varför det?
Jag tror det var uppenbart under förra säsongen att jag inte har många matcher kvar i benen på den här nivån, så när San Francisco Golden Gates kom med erbjudandet att trappa ner i MLS så kände jag att det var läge att hoppa innan man blev knuffad, så att säga. Känslan hade länge varit att det är bäst att sluta så att fansen kunde komma ihåg mig som när jag var som bäst. Dessutom följer jag ju i fotspåren på många andra stora spelare som avslutat sina karriärer i USA, jag tänker främst på Pelé, Klinsmann och Beckham. Vid sidan av fotbollen så har jag antagits till en MBA-utbildning i San Francisco som kommer sträcka sig över ett år. Jag måste även tänka på mitt liv efter fotbollen eftersom jag hittills inte erbjudits några feta erbjudanden som expertkommentator på Canal+.

Hur ska Orre klara sig utan sin äldre kusin på planen? Och resten av laget?
Ärligt talat så känner jag att Orre är mogen att axla manteln som mittfältsdirigent. Han har nu spelat parallellt med mig under flera säsonger och det har varit en fröjd att se honom mogna från ung supertalang till en polerad diamant som tar kloka beslut på planen. Jag har alltid uppskattat MFF's policy att fostra egna talanger istället för att spendera pengarna som framgångarna gett på spelare utifrån som inte förstår sig på klubbens själ. Känslan när jag själv äntligen fick debutera för min barndomsklubb som 30-åring var obeskrivlig.

Vilket är ditt bästa minne från din treåriga sejour i Museernas FF?
Känslan som omedelbart gör sig påmind är den laganda som genomsyrat laget och den okuvliga tron på den egna förmågan att besegra motståndaren. Sedan kommer man självklart ihåg några av de drömmål som laget presterat och då naturligtvis även de få man själv lyckats bidra med från sin tillbakadragna mittfältsroll.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
Jag önskar att laget ska lyckas ta det där sista lilla steget och vinna serien. Samtidigt vill jag tacka mina forna lagkamrater och önska dem lycka till under året. Förhoppningsvis blir jag väl emottagen om jag hälsar på på träningsanläggningen framöver.


Ljungberg, Beckham och Thomas Nordvall. MLS blir hett nästa år.


RSS 2.0