Peterson Packaging-Museernas FF 0-8 (0-3)

Liksom förra matchen en överlägsen ledning i halvtid, men den här gången fortsatte de vinröda ända in i kaklet. Museernas FF tog sin största vinst genom tiderna och Niklas "Langos" Cserhalmi gjorde hattrick.

Förra säsongen avslutades med en pinsam förlust mot Peterson. Pinsam för att Peterson kom till spel med bara fyra utespelare (även om fler tillkom under matchens gång) men också för att MFF:s inställning var riktigt dålig.

Vid torsdagens match var i och för sig Peterson fulltaliga vid matchstart, men laget saknade helt avbytare. Saknades gjorde också de två spelare som förra säsongen bringat mycket oreda i det bordeauxröda försvaret.

Till en början var spelet rätt jämnt även om MFF skapade flest klara chanser. Peterson prövade en del skott utifrån och hade några hörnor men lyckades inte spela sig igenom MFF-försvaret. MFF:s mittfält och anfall i sin tur hade ett snabbt och fint passningsspel med bra rörlighet som betalade sig. Innan domaren blåste av första halvleken hade Petersons målvakt fått kröka rygg tre gånger.

Till andra halvlek kom de vinröda ut med en enda tanke i huvudet - att det inte fick bli som senast mot S.K.U.N.K. Istället ökade man tempot ytterligare samtidigt som orken tröt hos PP. Ytterligare fem mål blev det men det kunde lika gärna blivit fem till. Vid ett tillfälle fick Petersons målvakt göra en trippelräddning när i tur och ordning Niklas, Magnus och Jonas hade klockrena lägen.

Avsluten var kanske inte på topp men ett hårt arbetande mittfält tillsammans med rörliga forwards var grunden för en historisk seger som också innebär att MFF hänger på i toppen.

MFF:s lag Fredrik - Anders, Örjan, Mårten - Orre, Thomas, Jonas - Niklas, Magnus, Martin.

Resultat & Tabell

Noterbart:
BIK och Återkommer möts i näst sista omgången, liksom MFF och Återkommer i den sista matchen.
Men mest intressant är kanske mötet mellan BIK ochr Azech. Enligt uppgifter till Bordeauxrött blir flera i finspångslaget "yrsliga" när de konfronteras med Azechs gul-röd-randiga matchställ.
- Det är psykiskt är det, förklarar en av spelarna.

Museernas FF-S.K.U.N.K. 4-3 (4-0)

En stark första halvlek räckte när MFF vann höstpremiären. Men segern över korpens mest sakrala lag var på håret.

De vinröda inledde starkt och spelade stundtals ut S.K.U.N.K i första halvlek. I halvtid stod det 4-0. Det snyggaste målet inleddes med att Orre, Thomas och Martin tråcklade sig fram med elegant triangelspel innan Orre serverade Thomas en macka som han enkelt knoppade in i målvaktens högra hörn. Årets mål så här långt? Bakåt såg det säkert ut med Anders och Jonas på backen om Mårten i målet. S.K.U.N.K hade några hörnor som inte ledde till några farligheter.

I andra halvlek kom dock de vittröjade ut som ett nytt lag. Samtidigt som S.K.U.N.K ökade sin aggressivitet blev MFF allt mer passiva. Bortalaget påbörjade sin upphämtning, men det var för sent. Vid ställningen 4-3 blåste domaren av matchen, och det var nog tur för MFF. Samtidigt borde MFF ha gjort minst ett mål i den andra halvleken, men skärpan i avsluten var för dålig.