Museernas FF - B.I.K. City 2-2 (1-0)

MFF fortsätter att ställa till det för serieledarna B.I.K. City. Resultatet blev detsamma som förra säsongen efter att de vinröda tagit ledningen två gånger om.

Det var ett decimerat MFF-lag som tog emot de svartklädda B.I.K. City från äggskallebyn. Torra, Söder, Martin, Olle, Anders och Örjan hade alla fått förhinder. Istället fick Fredrik Wallin ta plats i målet och Jonas gå ner på backlinjen bredvid Mårten. Mittfältet bestod av Orre, Thomas och Ninib och på topp jobbade Niklas och Magnus hårt.

En viss nervositet fanns hos de bordeauxröda inför mötet mot förra årets seriesegrare som hade inlett serien starkt. Men det var ändå MFF som tog ledningen i den första halvleken när Thomas kom in i straffområdet från kanten och från dålig vinkel lyckades placera bollen i målvakens bortre kryss. Mycket elegant.

MFF fortsatte dock att skapa chanser och några minuter senare drog Magnus på ett skott i kryssribban. Orre hade också ett skott på halvvolley som B.I.K:s målvakt med viss svårighet kunde rädda.

I slutet av den första halvleken  tog dock City över mer och mer och skapade en hel del halv- och helchanser. Men med lite tur och skicklighet kunde Fredrik freda målet.

Den andra halvleken fortsatte som den första hade avslutats: mer och mer B.I.K City. Ganska snart lyckades också de svartklädda att kvittera och fortsatte pressen för ett ledningsmål. Men några minuter senare är det istället Orre som får igång ett väggspel med Magnus. Det ser plågsamt långsamt ut men efter några kluriga vändningar och passningar kan till sist MFF:s powerforward placera bollen stolpe in på målvaktens vänstra sida. Inte speciellt rättvist, men väldigt skönt.

Efter detta ökar City pressen ännu mer och MFF faller tillbaka allt djupare. Jonas lyckades dock få flera av de svartklädda ur balans med sitt präktiga lärar-trash talk och avsluten från de svartklädda är rätt dåliga. Här kan tilläggas att den glimt i ögat som BIK:arna visar upp på sin hemsida inte alltid fanns hos spelarna.

Mest irriterad blevfrusterad blr deras wing forward med blonderade slingor som brände chans efter chans.

Men till slut tar bollinnehavet ut sin rätt. B.I.K City lyckas kvittera och efter det känns det som att bägge lagen är rätt så nöjda med slutresultatet. Kanske mest MFF.

Braviken-Museernas FF 1-2 (0-2)

Nygammalt spelsystem gav utdelning direkt när MFF bortaslog Braviken.

Andreas "Torrestinhosa" Torrestam var tillbaka i MFF-kassen och ingjöt trygghet i försvaret, där Olle och Örjan spelade i stort sett hela matchen. På mitten hittade Orre löpningar och passningar vi inte sett tidigare under säsongen och Thomas stod för ett exemplariskt positionsspel. På topp stod Niklas och Magnus för varsitt mål och efter första halvleken ledde de vinröda med 2-0, men hade bud på fler mål.

I andra halvlek kom Braviken ut med tre forwards på topp, men skapade ändå inte så många chanser. Till slut lyckades Braviken reducera på en tilltrasslad situation efter en hörna. På slutet flyttade Bråviken fram allt man hade men MFF skapade fler chanser än hemmalaget på sina kontringar och borde ha gjort fler mål. På slutet var det många trötta vinröda ben då Orre endast kunde spela sparsamt p g a svåra smärtor i mellangärdet.

Sammanfattningsvis var det spelmässigt ett lyft med två forwards och ett fall framåt jämfört med matchen mot Haga Flunks.

Museernas FF-Haga Flunks 1-2 (0-0)

Trots dåligt spel såg MFF ut att få kryss mot de åtminstone i snitt tio år yngre motståndarna. Men med matchens sista spark lyckades gymnasisterna i Haga Flunks bärga segern. Noterbart är att MFF:s mål gjordes av målvakten Fredrik Wallin på inspark.