Hallå där...



...Johan "Söder" Söderberg, som haltade av matchen i torsdags.
 

Vad var det som hände egentligen?
Jag kolliderade med en av deras spelare och sen trampade jag snett. Antingen var det en lättare stukning eller en vrickning
Hur länge blir du borta från spel?
Jag kan nog vara med nästa match
Innan du blev skadad gjorde du en stark insats efter att ha varit borta från MFF ett bra tag. Vad är hemligheten bakom det?

Det är ju att jag ger järnet när det är match, det är vinnarskallen som kommer fram. Det är inget nytt tycker jag.



Spelarporträttet: Magnus Hjelte


Anders "Taco" Svensson? Nej, Magnus "Chili" Hjelte!

Född:
7 december 1976, Borås
Längd: 187
Vikt: Efter en oerhört intensiv försäsongsträning är jag på 96 kg
Position: Mittfält/Forward
Moderklubb: Fristad GoIF
Klubbar genom åren: Fristad GoIF, Västra Götalands Allianslag, MFF
Sysselsättning: Informatör & Egen Företagare
Favoritlag förutom Museernas FF: Aston Villa, Elfsborg
Favoritlag i andra sporter: Andra sporter?!
Bästa spelare du mött: Anders Svensson
Favoritprogram på TV: C+ Fotbollslördag
Favoriträtt: En mustig Chili
Favoritmusik: Långsammare ju äldre jag blir
Senast lästa bok: Manualen till en Canon EOS
Favoritmuseum: LÄTT! Flygvapenmuseum i Linköping (Ka-ching)


Hagaprinsessorna - Museernas FF 0-3 (0-1)


Söderberg och Yakob stod för starka insatser.

Johan "Söder" Söderberg är tillbaka - med besked. Mittfältarens frejdiga spel var en viktig del i premiärsegern mot Hagaprinsessorna. En annan var målvaktsreserven Philip Yakobs stabila målvaktsspel.
Enligt uppgifter till Bordeauxrött har "Söder" tillbringat vinten i Chamonix och rapporterna talar om våghalsig skidåkning, sena kvällar i After skin och ett promiskuöst leverne. Men sen några veckor är han tillbaka i Norrköping, och av playboy-laterna fanns inte mycket kvar. Istället fick vi se en hårt arbetade Söderberg som i första halvlek stressade HP:s målvakt så att bollen studsade fram till Oscar Kubowicz som enkelt kunde placera bollen i mål. Och i andra halvlek rusade Söder på bortre stolpen under en förvirrad hörnsekvens och lyckades liggande forcera bollen i målen. Däremellan hade Thomas Nordvall satt 0-2 på pass från Jonas Nilsson.

I övrigt så var det ett MFF som spelade ett bra positionsspel defensivt och där Philip Yakob i målet ingjöt trygghet i försvaret. Men anfallsspelet lämnade en del i övrigt att önska. Visst smolk i glädjebägaren också att Söderberg fick utgå sista minuterna efter en förmodad stukning.

Årets andra nyförvärv klart


Anfallaren Ninib Messo, 19, är nu officiellt klar för Museernas FF. Det var en märkbart glad och tagen Ninib som lämnade presskonferensen efter att ha skrivit på ett 3-års kontrakt dagarna före då transferfönstret stängs.

Ninib som även kan vikariera på mittfältet har tidigare representerat Assyriska och sägs nu vara riktigt glad över att ha nått en överenskommelse med Museernas FF och riktigt hungrig på att vinna division 4. Nyförvärvet tillför otroligt stor styrka och rutin samtidigt som han bidrar med spetskompetens, något som tidigare saknats i klubben som dock har en bred trupp. Ninib gav efter presskonferensen en kort intervju som löd så här:

Vad var anledningen till att du skrev på?

Jag har inte riktigt tid att satsa så hårt på fotbollen som förut och kände att Museernas FF skulle vara en perfekt klubb att varva ner lite i samtidigt som jag vet att det är en stor klubb med ambitioner att vinna fyran.Dessutom har jag min vän, mittfältaren Orre, som spelar för laget.

Hade du anbud från några andra intresserade klubbar?

Nej, Orre var snabbt och berättade vilken fantastisk och härlig klubb detta är och efter träningsmatchen med laget kändes det riktigt bra. Jag tvekade aldrig. Nu längtar jag bara till premiären.

Vad ser du fram emot nu när du anslutit till laget?

Att vinna alla matcher, men främst att ha kul. Det är ett bra lag och jag vet att vi har en stor chans att vinna fyran, utifrån vad jag sett.

Det du sett av laget, vad har du att säga så här långt?

Bra sammanhållning och ett organiserat försvarsspel. Måste dock jobba lite mer med offensiven.

Du är ju en anfallare som även kan spela offensiv mittfältare, kan du vara lösningen på problemet?

Det hoppas jag helt klart, men vi är ett lag, där alla måste göra sitt yttersta. Men visst ska jag ge allt, jag vet mina kvalitéer.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

Jag har ett bra skott och är stark fysiskt. Har även ett hyfsat bra passningsspel med långpassningsspel. Min svaghet är dock konditionen då jag inte fått spela på ett tag eftersom jag har varit kontraktlös, så matchtempo saknar jag samtidigt som jag tappat lite kondition. Men det går snabbt att bygga på.

Slutligen, hur tror du att det går för er denna säsong?

Målet är ju givetvis att vinna serien, men vi måste kämpa på riktigt hårt för att lyckas. Materialet har vi, det vet jag. Vi måste bara göra något av det för att gå så långt som möjligt. Jag tvekar inte på laget. Vi ska ta detta.


Vi tackar Ninib Messo för den intervjun och hoppas på att han lyckas i laget.

 

 


RSS 2.0