Lagfesten

Peterson Packaging - Museernas FF 3-1 (2-0)

Pinsamt var ordet. Trots numerärt överläge i hela första halvlek förlorade MFF seriens sista match. De vinröda slutade ändå trea i serien.

Det var ett peppat vinrött gäng som dök upp till säsongens sista match. Men när MFF:arna upptäckte att Peterson hade svårt att över huvud taget få ihop fullt lag så infann sig en viss självsäkerhet i de bordeauxröda leden. När domaren blåste i pipan hade Peterson bara fyra utespelare på plan, och MFF trodde sig gå mot en bekväm seger. Defensivt sköttes inte positionsspelet ordentligt och offensivt tog man inte de löpningar som behövdes. Efter någon minut hade Peterson förstärkts och var nu "bara" en man mindre, och man lyckades även ta ledningen på en hörna där en PP-spelare tryckte undan sin bevakare och omarkerad nickade in 1-0. Peterson spelade perfekt efter sina förutsättningar och hade även några spelare som var duktiga att hålla i bollen och därmed kunde sysselsätta MFF-försvaret. Ganska snart därefter lyckades en Peterson-spelare komma igenom försvaret lite väl enkelt och kunde placera bollen bakom en frustrerad Torra. MFF lyckades dock få igång spelet lite grann och Olle kunde strax innan halvtidsvilan placera in en reduering från dålig vinkel.

I halvtid dök så ytterligare en Petersonspelare upp så att de blåtröjade hade fullt lag, men MFF trodde nog ändå att man skulle kunna vända. Till skillnad från Peterson hade man ju flera avbytare. Men istället var det Peterson som kunde utöka ledningen efter slarv i MFF:s backlinje. Under resten av matchen skapade MFF en del chanser utan att kunna sätta dit bollen. Peterson försökte mest spela av tiden och lyfte ofta långt från egen backlinje trots att man inte hade några spelare på MFF:s planhalva.

En taktiskt väl genomförd match av Peterson, men MFF får klart underkänt i säsongens sista match.

Klubbar genom åren:
Loddby IF, Hjulsbro IK, IK Sjöge, samt Noarlunga United i Australien.
Sysselsättning: Gymnasielärare sh/hi
Favoritlag förutom Museernas FF: IFK Norrköping och Loddby.
Favoritlag i andra sporter: Frölunda
Bästa spelare du mött: Mötte Anders Limpar på Djurgården en gång. På planen är det väl annars Magnus Samuelsson, när vi var juniorer.
Favoritprogram på TV: Sportsändningar, Arkiv X, Frasier.
Favoriträtt: Grillat kött m. goda såser och ris alt. potatis.
Favoritmusik: Clapton, Sting, Jarre, ambient trance.
Senast lästa bok: Drakarnas imperium av Valerio Massimo Alfredi.
Favoritmuseum: Näst efter Arbetets museum får jag väl framhålla Louvren och British museum.

Aussie Rules? På andra sidan jorden får man lära sig tjuvknep.

Louvren

Randigt, vit-blått och vinrött. Robin har representerat flera klassiska Norrköpingsklubbar.

Favoritmusik: Hmm svårt, allätare
Senast lästa bok: Läser inte böcker, onödig tid i livet.
Favoritmuseum: Naturhistoriska

Läser inte böcker men gillar grillat kött.

SCA Display - Museernas FF 2-2 (1-0)

Ett fall framåt men fortfarande en bit kvar till den fina vårformen. Så kan man sammanfatta den bordeauxröda insatsen i den oavgjorda matchen mot SCA Display.

Men länge såg det tveksamt ut om MFF skulle kunna ställa ett fullt manskap på banan. Fem minuter innan matchstart fanns bara en målvakt och fyra utspelare att tillgå. Ryktet spreds på läktarna om en Karlin-effekt. När domaren väl blåste i pipan hade de bordeauxröda i alla fall fullt manskap om än inga avbytare.

Ganska snart kunde SCA Dispay ta ledningen på matchens första skott på mål, en rökare ribba in i Torras vänstra kryss. En tuff öppning för MFF som annars hade bra kontroll på SCA:s anfallsspel. Framåt skapade de vinröda några hyfsade chanser, men lyckades inte sätta dit bollen. Under den första halvleken hade tre MFF-spelare anslutit och i halvtid fanns därför en optimism i museilägret. Inte minst då SCA endast hade en avbytare.

Men andra halvlek började med en kalldusch. En Displayare sköt ett markskott mellan benen på Mårten. Torra var nere snabbt och såg ut att rädda, men fick dessvärre inte kroppen bakom bollen ordentligt. Retligt rullade bollen mellan Torras ben över mållinjen, 2-0 till SCA Display. MFF fortsatte dock skapa chanser, och man skulle haft straff strax därefter när Söder tunnlade en SCA-back som svarade med en fällning. Istället kom reduceringen till 1-2 efter ytterligare några minuter. Söder sköt på en täckande back, bollen gick i en båge över målvakten och Robin kunde bara sätta dit foten precis vid mållinjen. Nu flyttade MFF om lite i laget. Jonas flyttade upp från mittfältet till anfallet och de vinröda fortsatte producera chanser. Lite senare blev Mårten, som flyttat upp till mittfältet, hakad i straffområdet. Ingen kapning direkt, men det räckte för att domaren skulle blåsa. Jonas satte den efterföljande straffen lågt i målvaktens högra hörn.

Under de sista fem minuterna öste MFF på för ett segermål, men marginalerna var inte på Bordeauxrötts sida idag. På slutet var det lite frustrerat och Adel höll på att få ett gult kort för snack, men han klarade sig med en tillsägelse.

Spelarporträttet: Thomas Nordvall

Idag porträtteras hjälpgumman Thomas "CB" Nordvall. "CB" står för Carlito Brigante som kommer från filmen Carlito's Way, och har använts av Thomas som alias i datorspelet Counter Strike.

Född:
21 Juni, 1976, Norcopensis
Vikt: 79 kg (i princip bara muskler)
Position: Multitalang i stil med Erlingmark - håller en jämn, låg nivå på alla positioner, förutom i mål där jag kan betecknas som rent katastrofal.
Moderklubb: Produkt av MFF:s seniorsatsning där jag kom med tack vare ren nepotism.
Klubbar genom åren: Egen produkt och har nyligen förlängt med ytterligare 4 år (återigen nepotism). Åby Tennisklubb utanför fotbollen.
Sysselsättning: Logistik och transport för närvarande
Favoritlag förutom Museernas FF: Manchester United Football Club
Favoritlag i andra sporter: Ser fram emot Perus lag i synkroniserad simning i OS.
Bästa spelare du mött: Har ännu ej mött min överman, men Söder var lite svettig senast.
Favoritprogram på TV: Gillar HBO/Showtime-serier men också schyssta dokumentärer, annars blir det mer film än TV nuförtiden.
Favoriträtt: En saftig stek är gott
Favoritmusik: . The Ruling Class, Led Zeppelin, Dire Straits etc. Mest smörja i etern nuförtiden annars (är man gammal om "allt var bättre förr" helt plötsligt?).
Senast lästa bok: "The Brethren" av John Grisham och "Kom 16.00" av John Hadley Chase (fint med pulp-litteratur i sommarvärmen).

Inte bara Korpens svar på Erlingmark, även rockens svar på Pavarotti.

Anders Karlin vägrar svara på mejl

Följetongen Anders Karlin fortsätter. Nu vägrar veteranbacken helt att prata med media. Anledningen sägs vara ett sponsoravtal.

Bordeauxrött har under säsongen med jämna mellanrum lyft fram MFF-spelarna i en serie spelarporträtt. De flesta av spelarna har varit mycket tillmötesgående.
– Ofta har vi fått svar på våra frågor inom några timmar eller i alla fall samma dag. Men Anders Karlin har hittills vägrat svara, säger en journalist på Bordeauxrött som vill vara anonym.

En utbredd teori är att Karlin känner sig orättvist behandlad av media. Men det finns annat som tyder på att det inte är så enkelt. Enligt säkra källor har Anders Karlin slutit ett avtal med nätcommunityn Facebook om att vara deras ansikte utåt i en reklamkampanj som ska lanseras inför inomhussäsongen. Nu ryktas det även att motkravet är att Karlin endast kommunicerar via Facebook och därför varken får använda telefon, e-post eller fax.

Det sägs nu även att flera av de yngre spelarna ser upp till Karlin just för hans arroganta stil och tar efter vissa divalater. Nu sprider sig oron i vinröda kretsar för att MFF-andan håller på att försvagas.

Bordeauxrött har förgäves sökt Anders Karlin för en kommentar.

Facebook sätter munkavle på Karlin (OBS! Bilden är ett montage)

Museernas FF - Azech Oldboys 3-7 (3-5)

MFF inkasserade säsongens första förlust mot de svartröda Azech Oldboys.
Det var ett decimerat MFF som dök upp till den första matchen efter speluppehållet. Jonas, Olle, Orre, Torra och Örjan var alla borta och i deras ställe spelade Magnus och Tobias. Ingen skugga över ersättarna, men laget fick stuvas om lite och Mårten fick ställa sig i mål för första gången sedan den famösa matchen mot Rambo Hill.
De vinröda hamnade tidigt i underläge mot ett Azech som hade fin rörlighet och rullade runt bollen. De rödsvarta lyckades även störa Museerna i uppspelfasen vilket gjorde att en osäkerhet spred sig i laget. MFF kvitterade Azechs ledning ett antal gånger men gick ändå till halvtid med ett tvåmålsunderläge.
I andra halvlek hann det inte gå många minuter förrän Azech gör 6-3 på en målvaktsretur och efter det kändes det uppgivet i bordeauxrött. Till sist kan Azech fastställa slutresultatet på ett inåtskruvat inlägg som touchas och studsar in målvaktens vänstra hörn.

In the summertime - enligt Bordeauxrött (del 2)

Östra Medelhavet och Sveriges västkust - två bordeauxröda favoriter.