Peterson Packaging - Museernas FF 3-1 (2-0)

Pinsamt var ordet. Trots numerärt överläge i hela första halvlek förlorade MFF seriens sista match. De vinröda slutade ändå trea i serien.

Det var ett peppat vinrött gäng som dök upp till säsongens sista match. Men när MFF:arna upptäckte att Peterson hade svårt att över huvud taget få ihop fullt lag så infann sig en viss självsäkerhet i de bordeauxröda leden. När domaren blåste i pipan hade Peterson bara fyra utespelare på plan, och MFF trodde sig gå mot en bekväm seger. Defensivt sköttes inte positionsspelet ordentligt och offensivt tog man inte de löpningar som behövdes. Efter någon minut hade Peterson förstärkts och var nu "bara" en man mindre, och man lyckades även ta ledningen på en hörna där en PP-spelare tryckte undan sin bevakare och omarkerad nickade in 1-0. Peterson spelade perfekt efter sina förutsättningar och hade även några spelare som var duktiga att hålla i bollen och därmed kunde sysselsätta MFF-försvaret. Ganska snart därefter lyckades en Peterson-spelare komma igenom försvaret lite väl enkelt och kunde placera bollen bakom en frustrerad Torra. MFF lyckades dock få igång spelet lite grann och Olle kunde strax innan halvtidsvilan placera in en reduering från dålig vinkel.

I halvtid dök så ytterligare en Petersonspelare upp så att de blåtröjade hade fullt lag, men MFF trodde nog ändå att man skulle kunna vända. Till skillnad från Peterson hade man ju flera avbytare. Men istället var det Peterson som kunde utöka ledningen efter slarv i MFF:s backlinje. Under resten av matchen skapade MFF en del chanser utan att kunna sätta dit bollen. Peterson försökte mest spela av tiden och lyfte ofta långt från egen backlinje trots att man inte hade några spelare på MFF:s planhalva.

En taktiskt väl genomförd match av Peterson, men MFF får klart underkänt i säsongens sista match.