SCA Display - Museernas FF 2-2 (1-0)

Ett fall framåt men fortfarande en bit kvar till den fina vårformen. Så kan man sammanfatta den bordeauxröda insatsen i den oavgjorda matchen mot SCA Display.

Men länge såg det tveksamt ut om MFF skulle kunna ställa ett fullt manskap på banan. Fem minuter innan matchstart fanns bara en målvakt och fyra utspelare att tillgå. Ryktet spreds på läktarna om en Karlin-effekt. När domaren väl blåste i pipan hade de bordeauxröda i alla fall fullt manskap om än inga avbytare.

Ganska snart kunde SCA Dispay ta ledningen på matchens första skott på mål, en rökare ribba in i Torras vänstra kryss. En tuff öppning för MFF som annars hade bra kontroll på SCA:s anfallsspel. Framåt skapade de vinröda några hyfsade chanser, men lyckades inte sätta dit bollen. Under den första halvleken hade tre MFF-spelare anslutit och i halvtid fanns därför en optimism i museilägret. Inte minst då SCA endast hade en avbytare.

Men andra halvlek började med en kalldusch. En Displayare sköt ett markskott mellan benen på Mårten. Torra var nere snabbt och såg ut att rädda, men fick dessvärre inte kroppen bakom bollen ordentligt. Retligt rullade bollen mellan Torras ben över mållinjen, 2-0 till SCA Display. MFF fortsatte dock skapa chanser, och man skulle haft straff strax därefter när Söder tunnlade en SCA-back som svarade med en fällning. Istället kom reduceringen till 1-2 efter ytterligare några minuter. Söder sköt på en täckande back, bollen gick i en båge över målvakten och Robin kunde bara sätta dit foten precis vid mållinjen. Nu flyttade MFF om lite i laget. Jonas flyttade upp från mittfältet till anfallet och de vinröda fortsatte producera chanser. Lite senare blev Mårten, som flyttat upp till mittfältet, hakad i straffområdet. Ingen kapning direkt, men det räckte för att domaren skulle blåsa. Jonas satte den efterföljande straffen lågt i målvaktens högra hörn.

Under de sista fem minuterna öste MFF på för ett segermål, men marginalerna var inte på Bordeauxrötts sida idag. På slutet var det lite frustrerat och Adel höll på att få ett gult kort för snack, men han klarade sig med en tillsägelse.