Museernas FF-BK Kompispass 1-0 (0-0)

- Korpens svar på Grekland 2004. Så sammanfattade Thomas "CB" Nordvall Bordeauxrött efter matchen mot BK Kompispass. Det var inte vackert. Men MFF höll nollan och gjorde mål på en av få chanser man hade.

Efter en första halvlek där ingen MFF:are får godkänt kunde de Bordeauxröda i alla fall glädja sig åt att man hållit nollan. BK Kompispass hade några lägen där det blev riktigt farligt men med tur och lite skicklighet fredade MFF hemmamålet. Framåt saknades Niklas Cserhalmis frejdiga löpningar och aggressivitet.

Men i andra halvlek gjorde de vinröda en kollektiv uppryckning. Oscar Kubowicz slog en hårt skruvad frispark och på returen kunde Jonas Nilsson stöta in bollen i målvaktens vänstra kryss. Precis den typen av mål som laget snackat om. Strax efter blev Adel Kalhor frispelad och var milimeter från att utöka ledningen när han bredsidade bollen i stolpens insida. På slutet lyfte BKK upp mycket folk och var skapade också en del halvchanser men Andreas "Torra" Torrestam var stabil i målet som vanligt.

Sammanfattningsvis så kan MFF spela betydligt bättre anfallsfotboll än man gjorde mot BK Kompispass. Men när försvars- och målvaktsspelet håller så hög klass så grejar det sig ändå.

image18
Lagbild enligt Costaricansk modell med rak övre rad och sluttande nedre.




Kommentarer
Postat av: Haralampos

"Korpens svar på Grekland 2004"?
- Betyder det att MFF kommer att vinna hela serien i så fall?

2008-06-04 @ 21:54:14
Postat av: Jörgen

Kul att se att den costaricanska modellen för lagbild har kommit tillbaka!

2008-06-05 @ 08:26:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0