Vad hände sen? Tomas Kubowicz

image16
Kubowicz sr gillar sås. Mycket och stark sås.

Har ni någon gång funderat på vad spelarna i Museernas FF egentligen har för relation till varandra? Här kommer en del av förklaringen.


Sommaren 2004 ringde Tomas Kubowicz ihop lite släkt och vänner för att spela fotboll på planerna intill ridhuset vid Ljura. Bland kompisarna fanns bland annat barndomsvännen Andreas Torrestam & kompisen Mårten Mellberg som spelade trummor i Stone Roses-coverbandet the Resurrection där Tomas spelade gitarr. Men även lillbrorsan Oscar "Orre" Kubowicz och Tomas kusin Thomas Nordvall - tillika sångare i The Resurrection - var med och spelade fotboll. Fögade anade de då att de fyra år senare skulle ligga i topp i Norrköpingskorpen div 4 under namnet Museernas FF. Men Tomas la av med fotbollen, flyttade till London via Stockholm och satsade på musiken istället. I dagarna släpper hans band The Ruling Class EP:n Tour de Force.

På fotbollsplanen gav du alltid upp på ett väldigt tidigt stadium i löpduellerna. Men när det gäller musiken så verkar du ha mer uthållighet?

Ja, det fanns två alternativ i livet - korpfotboll eller musik. Jag valde det senare.

Du är ju något av en gitarrvirtuos. Om ditt gitarrspel var en spelare i MFF, vilken spelare skulle det då vara?
Martin Dahlin! Jaha, du menade Museernas FF? Jag är ju ingen lagspelare när jag skriver musiken direkt, så det får väl bli Orre.

Till sist: Om Polen och Sverige möts i EM-finalen 29:e juni, vilka håller du på egentligen?
Jag håller aldrig på Sverige i några som helst sportsammanhang, så svaret blir naturligtvis Polen.

Tomas band The Ruling Class kan du lyssna på här eller beställa skivan här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0