Hagaprinsessorna - Museernas FF 0-3 (0-1)

Söderberg och Yakob stod för starka insatser.

Johan "Söder" Söderberg är tillbaka - med besked. Mittfältarens frejdiga spel var en viktig del i premiärsegern mot Hagaprinsessorna. En annan var målvaktsreserven Philip Yakobs stabila målvaktsspel.
Enligt uppgifter till Bordeauxrött har "Söder" tillbringat vinten i Chamonix och rapporterna talar om våghalsig skidåkning, sena kvällar i After skin och ett promiskuöst leverne. Men sen några veckor är han tillbaka i Norrköping, och av playboy-laterna fanns inte mycket kvar. Istället fick vi se en hårt arbetade Söderberg som i första halvlek stressade HP:s målvakt så att bollen studsade fram till Oscar Kubowicz som enkelt kunde placera bollen i mål. Och i andra halvlek rusade Söder på bortre stolpen under en förvirrad hörnsekvens och lyckades liggande forcera bollen i målen. Däremellan hade Thomas Nordvall satt 0-2 på pass från Jonas Nilsson.

I övrigt så var det ett MFF som spelade ett bra positionsspel defensivt och där Philip Yakob i målet ingjöt trygghet i försvaret. Men anfallsspelet lämnade en del i övrigt att önska. Visst smolk i glädjebägaren också att Söderberg fick utgå sista minuterna efter en förmodad stukning.